Login
Register
Начало

Как така

блога как така

Дамски Дънки

Съвети как да почистите мека мебел вкъщи

Меката мебел дава на дома не само за комфорт. Тя прави нашето ежедневие, по-комфортно и приятно. С нея обаче идват и неудобствата, когато тя е замърсена. Диван или петна по столът в трапезарията могат да се окажат пагубни за цялостния интериор. И тук на помощ идват услуги по почистване на мебели и химическото чистене за професионалисти.

Научете как да се справяте със замърсяванията в дома.

Прахосмукачки - най-добрият начин да се справят с прах. Този метод също така е добре пригоден към меката мебел.

Някои покрития с по-специфични тъкани, като например покрити с кадифе мебели, могат да се развалят. Ето, защо при тях е подходящо по-щадящо почистване. За да се подобри ефекта, може да се опита с марля, напоена с оцет и солен разтвор. Леко отриване на повърхността ще събере натрупания прах и може да направи цветовете по-ярки.

Ако има по-значително замърсяване е необходимо да се направи мокро почистване. За целта може да се използва шампоан за килими и мебели.

Добър вариант е и пяната на шампоан във вода.

За целта нанесете получената пяна на повърхността.

Ако има петна, първо трябва да се прилага пяната върху самото петно. Гардероб например може да се натрие и с мека четка за премахване на остатъци от пяна. Ако петното не е прясно, а отлежало след няколко секунди, може да извадете и изтриете с гъба за чинии.

За по-добри резултати миете и с прахосмукачка.

Ако вашата мека мебел има петна, които не се отстраняват с шампоана може да опитате други алтернативни методи в борбата.

Петна от кафе могат да бъдат отстранени и с помощта на обикновен сапун. Накиснете кърпа, разтрийте със сапун директно върху петната. Ако е необходимо - повторете процедурата.

Разтвор на оцет и амоняк ще премахне запечени петна. Сместа се поставя на гъба докато петното стане мокро, след това се оставя да изсъхне.

Ако мислите, че петно от вино не може да бъде отстранено, грешите. Веднага след разливането му, изсипете сол върху петното и го оставете да изсъхне. Най-накрая солта се събира с прахосмукачка.

Кръвните петна се измиват със студена вода, а когато това е невъзможно трябва да се потърси помощ от специалист. Повече за почистване след труп в София 0888 00 11 33 може да научите от фирма.

Отървете се от петна от дъвка с ледени кубчета. Отрийте с тях замърсяванията, а след това извадете със страна на тъп нож. След това мястото се обработва с метилов алкохол.

Шоколад лесно се отстранява с помощта на сапунен разтвор.

Ако у дома имате скъпи италиански мебели, трябва да потърсите начини да почистите от прах. Всички инструменти и методи, трябва да са съобразени с материалите на изработка. Научете се просто да обичате мебелите си, да се грижите за тях седмично, за да не доведе това до по-сериозно замърсяване.