Login
Register
Начало

Как така

блога как така

Дамски Дънки

Как да защитите дървени мебели и дървесина в къщата

Защитата на дървените конструкции позволява да се удължи живота им. Така е със старите мебели, така е със сувенири от дърво.

Някои химически съединения се борят единствено с гниене, други - не само с гъбичките, но и с увреждането от насекоми, а трети - с всичко останало. Такива не позволяват запалване.

Ако се нуждаете от извозване на стари мебели в Столична община и селата около града, то потърсете тук.

Как да разберете, че мебелите се нуждаят от защита или изхвърляне:

Първите признаци свързани с необходимостта от актуализиране на защитното покритие са доста прости и могат да се определят, чрез визуална проверка: това е промяна в цвета на дървената повърхност, появата на пукнатини и стърготини. За да се защитят дървените конструкции вътре и извън къщата, се използват специални препарати - антисептици. Те обаче имат различна цел и не са взаимозаменяеми.

Например, съществуват различни състави за обработка на свежераспиленото дърво, за защита на краищата, за защита на рендосани и нарязани повърхности (прозорци, врати, плочи, плочи, огради, парапети, стълби и мебели). Има много препарати с антисептичен състав. Такива са предназначени за вътрешна и външна употреба, обработка на всички видове дървесина, независимо от степента на увреждане (гниене и плесен). Тези материали са екологично чисти и безопасни. Особеността на тези материали е, че тяхното защитно и текстурно покритие предпазва от появата на мухъл и подчертава текстурата и релефа на „новата” дървесина. Всички те се предлагат както в безцветни, така и в цветни версии. Например, Биосепт е предназначен за обработка на жилищни сгради и стопански постройки вътре и вън (вили, складове, мазета, хамбари и дървени интериорни елементи). Изработени на базата на биоциди, безопасни, издръжливи, устойчиви на атмосферни влияния, трудни за измиване, позволяващи допълнително боядисване. Такива са един от най-добрите материали за конкретни задачи. Ефективните съединения са също Elcon, Bicidol, Prosept, Neomid, Cram, Quintol, Biokron и др. Независимо, от това, въпреки наличието на антисептици в търговските обекти, защитният състав винаги се подбира индивидуално. Например, за обработка на тераси, беседки, напречни греди, греди, греди и черни подове се използват трудно измити разтвори, като Aquatex и Biosept. Валидността им при правилно използване е около 30-35 години. За помещения с висока влажност се изискват средства, които са в състояние да осигурят особено надеждна защита при постоянни температурни разлики. Антисептиците за вана и сауна действат по10-12 години. За обработката на трупи, тавани, огради, прозорци и врати има специални импрегнации бои, които осигуряват равномерно свиване на дървесината и намаляват напукването на краищата на кръглата дървесина (при сушене). Огнеупорни импрегниращи разтвори. Такива "работят" средно 7 години; тези периоди, разбира се, са относителни, защото зависят от климатичните особености на района и условията на експлоатация в структурата. Прилагането на предпазни средства, въпреки че не е трудно, все още изисква спазване на определени правила.

Всички химикали могат да причинят дразнене на очите и кожата, алергични реакции на човешкото тяло. Ето защо преди започване на цялата процедура е необходимо да се носи защитно облекло, гумени ръкавици, маска и очила. След това с помощта на скрепер и разтворител почистете дървената повърхност от грес, мръсотия и стара боя. Ако дървото не е обработено дълго време, то има слой от мръсотия или стара защитна смес, която трябва да се почисти с шкурка или телена четка. След това измийте дъските с топла вода, с какъвто и да е препарат и изчакайте да изсъхнат напълно. Внимателно прочетете върху етикета информация за начина на нанасяне върху дървената повърхност на защитния състав. Решете за необходимостта и целесъобразността на допълнителна защита, чрез боя или лак. Важно е да се отбележи, че прилагането на боя, лак или антисептик започва с предварително почистени повредени участъци. След нанасянето на първия слой е необходимо да се изсуши. Вторият, ако е необходимо, третият слой се нанася 3-4 часа след предходния. Окончателното изсушаване на обработената дървесина ще отнеме от няколко дни до няколко седмици - в зависимост от качеството на защитното съединение, от температурата и влажността на въздуха на закрито или на открито. Не използвайте едно и също защитно средство за всяко покритие; от опит, мога да кажа, че за работа на открито е необходимо да се редуват антисептични съединения, сменяйки ги на всеки 4-5 години. В този случай, вашата дървена къща, дървени мебели и аксесоари ще продължат да ви служат вярно още дълго време.

На адрес: http://obshtini.com може да разгледате и как да поръчате екипи по изхвърляне на старите неща от къщата.

Още в тази категория: « Авто сервиз с добър екип