Login
Register
Начало

Как така

блога как така

Дамски Дънки

Най-вредни реакции при стрес и как да ги променим

Когато се натрупат поредица от тежки дни от още по-голямо значение за организма е правилното хранене и избора на тренировки. С първото ще набавим нужните микроелементи, жизнена енергия и ще освободим токсините от организма, а второто помага да се освободи напрежението. За съжаление при стрес често се реагира по начин, който само усилва лошото ни състояние, увеличава вредните последствия от напрежението. Добре е да се вземат и някои хранителни добавки за отслабване за жени.

Вижте, какво да не правите, когато сте притеснени:

Разходка из улиците – изследванията сочат, че когато сме в стресово състояние, смогът и частиците мръсотия във въздуха могат да увеличат възпалителните процеси в организма ни. Вместо да вървите по улиците на големия град гневни и изнервени, те съветват да отидете до парка или сред градска зеленина. Изследванията показват, че времето прекарано сред зеленина действа успокояващо и намалява стреса.

Вредното похапване – според най-нови проучвания яденето на храни богати на мазнини, забавя метаболизма и изгарянето на калории със 100 калории дневно. За забавяне на метаболизма виновници са още хормони от типа на адреналин и кортизол, както и свързаните със силно преживяно напрежение. След напрегнат ден е добре да се разтоварва със здравословна храна и спортни добавки.

Вредните напитки – въпреки, че много намират утеха в една чаша любима алкохолна напитка, то за много тя не е единствената. Мярката често се загубва и вместо енергичност и Релакс може да достави повече напрежение. Опитайте преди сън с нещо разпускащо като прясно изцеден сок, чай или мляко.

Тренирате усилено – физическата активност може да тушира напрежението и да помогне за намаляване на вредите. Тук от полза могат да са протеини за жени. Въпреки това, специалистите съветват да не се прекалявате със спорта. Усилените физически упражнения по време на стрес могат да са вредни, защото точно тогава мускулите се възстановяват с два пъти по-малко резултати. Специалистите съветват, когато сте имали тежък ден да се откажете от свръх натоварващите тренировки. Йога и разходки са за предпочитане.